More information about Jambuzera cachaça with jambu
The cachaca that makes the tongue numb!
Acmella oleracea, popularly known as jambu, is a typical herb from the northern region of Brazil and originates from South America. Jambu is used as a culinary spice in the Amazon, especially for the preparation of the famous "molho-de-tucupi".
Chewing the leaves and flowers produces a tingling sensation on the lips and tongue due to their local anesthetic effect, which is why they are used as an anesthetic for toothaches and as an appetizer.
At Jambuzera, you can experience the unique taste of jambu with cachaça and the feeling of numbing that jambu provides!
Jambuzera:
Aged for 4 years
Cachaça and Jambu
Organic label
Without the addition of sugar, dyes, extracts or industrially produced ingredients.
Barrel aged: | YES |
Location: | São Paulo |
Country: | Brazil |
Content: | 0,5 Liter |
Manufacturer: | Jambuzera |
Drink type: | Spirit |
Organic (according to EC Organic Regulation): | YES |
Jambuzera
Im Jahr 2017 entstand die Idee, Cachaça mit Jambu zu etwas Einzigartigem zu machen. Als leidenschaftliche Cachaça-Liebhaber begaben wir uns auf die Mission, die perfekte Formel zu finden. Seitdem haben wir in Handarbeit getüftelt, um einen außergewöhnlichen Cachaça mit Jambu herzustellen. Unsere Verantwortung gegenüber lokalen Gemeinschaften und der Umwelt führte zur Schaffung der Bio-Version von Jambuzera. Wir produzieren mit Liebe und Respekt vor der Natur. Die Produktion beginnt im Amazonasgebiet, wo Edigar und seine Familie mit lokalen Bauern zusammenarbeiten, um Jambu anzubauen. Danach gelangt Jambu zu einer der besten Brennereien in Brasilien, wo alle Produktionsschritte in Übereinstimmung mit unserer ursprünglichen DNA stattfinden: ohne Zucker, Lebensmittelfarbstoffe oder industrielle Zusatzstoffe. Das Ergebnis ist ein einzigartiges, außergewöhnliches Erlebnis.
Read more