More information about La Nit de les Garnatxes Garnacha "Clay"
Wild, loud and powerful
The soils are compact and contain little oxygen. In spring, the rain is still well stored - in the dry summer, the vines "suffer". The soil has a low acidity level. But stress and the struggle for survival are important in order to produce interesting wines.
Intense cherry color. A really complex, intense and full-bodied wine, with leathery aromas and undergrowth notes. Present tannins provide a good framework. Here too, chocolate and cherries are the primary flavor characteristics.
Definitely the wildest of the 4 wines!
Expansion: | Concrete barrel, Wooden barrel |
Alcohol: | 14.5 |
Country: | Spain |
Wine type: | Red wine |
Content: | 0,375 Liter |
Quality level: | D.O. |
Acid: | 4.7 g/l |
Residual sweetness: | 2.8 g/l |
Weingut: | Celler de Capçanes |
Soil type: | Clay |
Drink type: | Wine |
Contains sulfites: | Yes |
Celler de Capçanes
Capçanes vermittelt durch seine Weine die reiche Geschichte der Weinherstellung im südlichen Priorat. 1933 gegründet, trägt Celler Capçanes eine Tradition, die von Familien weitergegeben wurde. Die Dynamik des Marktes zwang uns, uns weiterzuentwickeln. Infolgedessen erweiterten wir unser Weingut, indem es uns gelang, 80 Dorfbewohner davon zu überzeugen, in unser Unternehmen zu investieren. Diese Expansion führte zu einer bemerkenswerten Veränderung in unserer Weinproduktion. Wir wagten uns in die Welt der koscheren Weine nach der Mevushal-Methode vor und sprengten damit Grenzen. Der Erfolg war überwältigend. Aktuell machen unsere koscheren Weine 5 % der jährlichen Produktion aus. Die verbleibenden 95 % repräsentieren eine vielfältige Auswahl an jungen Weinen, Semi-Crianza-Sorten und Weinen der gehobenen Preisklasse. Jede Flasche trägt den einzigartigen Ausdruck unseres Dorfes,...
Read more