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Porfidio The Original Anejo Extra: The Agave Revelation
Made from 100 percent cold-pressed Blue Weber ag ave (Agave tequilana) from the Mexican state of Jalisco, this double-distilled agave spirit is a product without equal. We claim without exaggeration: we have never had such an aromatic agave taste in our mouths. After talking to Porfidio mastermind Martin Grassl, we know why: enzymes are used instead of heat in the production process to extract the sugar from the agave. The result? Less methanol, lots of agave. And a distillate of pronounced elegance, which makes the enthusiasm for agave distillates grow immeasurably.
Nose: fruity-exotic, herbaceous-spicy, vanillaPalate: subtle smoky note, agave, fruity-spicy, honey.
Mouthfeel: velvety, soft, creamy.
Finish: long, spicy with slight sweetness
Barrel aged: | YES |
Location: | Puerto Vallarta |
Country: | Mexico |
Content: | 0,75 Liter |
Manufacturer: | Porfidio |
Drink type: | Spirit |
Porfidio
Die Geschichte von Porfidio gehört zweifellos zu den skurrilsten und umstrittensten der Spirituosenbranche. Trotz ihrer bewegten Vergangenheit – geprägt durch internationale Auszeichnungen, Angriffe rivalisierender Unternehmen sowie Auseinandersetzungen mit Importeuren und Regierung – zählt die Marke nach wie vor zu den einzigartigsten und hochwertigsten Tequilas aus Jalisco. Martin Grassl, Gründer des Unternehmens, hat sich mittlerweile zur wohl kontroversesten Persönlichkeit in der Welt des Tequilas entwickelt. Als er im Alter von 24 Jahren nach Mexiko kam, hatte er bereits das enorme Potenzial moderner Destillationstechniken für die traditionelle Herstellung dieses Getränks erkannt. Durch Verwendung eigener Hefestämme sowie hochwertiger Eichenfässer brachte Grassl Ultra-Premium-Produkte auf den Markt - etwas Unglaubliches zur damaligen Zeit. Da es für Nicht-Staatsbürger illegal...
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