More information about Sofia tis Fisis 3 Pepper Cardamom Vinegar
The basis for this vinegar are ripe, hand-picked grapes of the famous Greek grape variety Agiorgitiko, from which are pressed wine according to the traditional methods. The grapes are cultivated exclusively within the protected region of Nemea, where the Nemea PDO wine is produced.
During the vinification process, the temperature is systematically measured. No sulfites or other additives are used in any production step, producing a wine with intense aromas of fruits and spices and a distinctive ruby red color. This is followed by acidification with controlled addition of oxygen.
The result is a vinegar with a varied and full aroma. Finally, the vinegar is refined with whole cardamom pods and a mixture of 3 peppers (red, white and black). Ideal for salads with an exotic touch.
This product has been produced from organic farming in accordance with EU Regulation 834/2007 and, of course, without flavor enhancers and preservatives. The vinegar is packed in a glass bottle with a practical spout for drip-free pouring at the table.
Certified by GR-BIO-01.
Tasting notes: Ruby red color with brown tones, clear aromas of cardamom and red fruits. Acidic and slightly spicy taste with notes of arugula on the finish.
Free From: Vegan, Gluten Free, GMO Free, Preservative Free.
Acidity: 6% | Shelf life: 36 months | Quantity: 250ml
Certification: Organic Certified according to Regulation (EC) 834/2007 USDA NOP, ISO 9001/2008, ISO 22000/2005EC) 834/2007
Store in a cool and dark place. Once opened, store in the refrigerator.
Location: | Nemea |
Vegetarian: | YES |
Country: | Greece |
Content: | 0,25 Liter |
Manufacturer: | Sofia Tis Fisis |
Organic (according to EC Organic Regulation): | YES |
Sofia Tis Fisis
Wir sind ein Familienunternehmen, das sich auf die Herstellung von biologischem Trauben-, Balsamico-Essig und Petimezi spezialisiert hat. Wir verwenden ausschließlich griechische Rebsorten wie den einheimischen roten Agiorgitiko und den weißen Roditis. Unser Ziel ist es, das Beste aus unseren 8 Hektar großen Weinbergen in der berühmten Region Nemea auf dem Peloponnes in Griechenland zu machen. Im Jahr 2005 gegründet, haben wir ein Jahr später unsere Produktionsstätte im Dorf Koutsi mit einer Abfüllanlage gebaut, die von der Gemeinschaftsinitiative LEADER + unterstützt wurde. Seitdem arbeiten wir hart daran, qualitativ hochwertige, biologische und gesunde Produkte herzustellen, die unseren Kunden ein einzigartiges und geschmackvolles Erlebnis bieten. Wir verwenden keine Konservierungsmittel oder künstliche Zusatzstoffe, sondern setzen auf die sanfte Wärme der griechischen Sonne und...
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