More information about Domaine de Rombeau Le Botaniste Reserve AOP Côtes du Roussillon Villages
Traditionally matured in stainless steel and concrete vats. Then 12 months in oak barrels.
Juicy aromas of ripe raspberries and blackberries underpinned by nuances of rosemary, lavender and cake spice. Full-bodied, round, delicately spicy with a long finish.
Organic control body: FR-BIO-10 Agriculture France
Closure: | Cork |
Distributor: | Weinimport Milanko |
Expansion: | Concrete barrel, Oak barrel, Stainless steel |
Location: | Rivesaltes |
Winery: | Domaine de Rombeau |
Alcohol: | 15 |
Country: | France |
Fits: | Lamm, Kaninchen, rosa gebratenem Kalbsfleisch, Entenbrust mit Preiselbeeren, kräftigem Käse & Schokolade |
Wine type: | Red wine cuvée |
Quality level: | AOP |
Content: | 0,75 Liter |
Smell: | Beeren, Kakao, Gewürze mit leichter floraler Komponente & etwas Vanille |
Weingut: | Domaine de Rombeau |
Soil type: | Clay, Sandstone, Stone |
Color: | Rubinrot mit violetten Reflexen |
Optimal drinking temperature: | 16-18 Grad Celsius |
Shelf life: | 10 years |
Drink type: | Wine |
Contains sulfites: | Yes |
Food companies: | S.C.E.A Domaine de Rombeau bio, Vigneron-Récoltant-F 66600 Rivesaltes |
Organic (according to EC Organic Regulation): | YES |
Domaine de Rombeau
Die Domaine de Rombeau, eines der traditionsreichsten Weingüter des Roussillon, geht auf das Jahr 1727 zurück, als die Familie de la Fabrègue aus Lyon nach Rivesaltes kam. Bis 1850 hatte die Familie Weinberge angehäuft und war eine der ersten in der Region, die Wein in Flaschen abfüllte. Die Fässer aus dieser Zeit sind heute noch auf dem Weingut zu finden. Die Familie überstand die Reblaus und die beiden Weltkriege, vertiefte immer wieder die Traditionen der Region und blieb gleichzeitig offen für die Möglichkeiten der Zukunft. Wie Philippe Raspaud, der Winzer in sechster Generation, sagt: "Die Tradition ist lebendig."
Read more