More information about Dolce X Vino de Agave
Dolce X: For those with a sweet tooth
We're not fooling you with an X for a U when we promise: This "vino de agave" is unique from start to finish. The production process is similar to that of port or other so-called fortified wines. Instead of grapes, Dolce X is produced from 100 percent agave . After aging in oak barrels for 7 years , it is bottled in the unusual, handmade porcelain bottle. The pleasant sweetness is reminiscent of Spätlese wines as well as Port and other fortified wines. Following the motto "sip it like you want it", Dolce X is ideal for pure enjoyment chilled or unchilled.
Nose: agave, honey, herbsPalate: velvety, almost creamy texture, ripe agave notes, herbs, honey.
Mouthfeel: velvety, full-bodied
Finish: herbal with pleasant sweetness.
Expansion: | Oak barrel |
Location: | Puerto Vallarta |
Alcohol: | 17 |
Country: | Mexico |
Wine type: | Fortifizierter Fruchtwein |
Content: | 0,7 Liter |
Weingut: | Porfidio |
Drink type: | Weinähnliches Getränk |
Porfidio
Die Geschichte von Porfidio gehört zweifellos zu den skurrilsten und umstrittensten der Spirituosenbranche. Trotz ihrer bewegten Vergangenheit – geprägt durch internationale Auszeichnungen, Angriffe rivalisierender Unternehmen sowie Auseinandersetzungen mit Importeuren und Regierung – zählt die Marke nach wie vor zu den einzigartigsten und hochwertigsten Tequilas aus Jalisco. Martin Grassl, Gründer des Unternehmens, hat sich mittlerweile zur wohl kontroversesten Persönlichkeit in der Welt des Tequilas entwickelt. Als er im Alter von 24 Jahren nach Mexiko kam, hatte er bereits das enorme Potenzial moderner Destillationstechniken für die traditionelle Herstellung dieses Getränks erkannt. Durch Verwendung eigener Hefestämme sowie hochwertiger Eichenfässer brachte Grassl Ultra-Premium-Produkte auf den Markt - etwas Unglaubliches zur damaligen Zeit. Da es für Nicht-Staatsbürger illegal...
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