More information about CORN WHISKY 333
Josef Farthofer runs a distillery and a farm in the Lower Austrian Mostviertel region. As he grows almost all the ingredients himself, he was able to have his distillery certified organic at an early stage. Naturally, the organic corn for this CORN WHISKY 333 also comes from his own fields.
Josef distils a raw spirit in his column still, which is then processed into a fine spirit in a copper still.
The distillate matures for 4 years in ex-red wine barrels. The Berlin Freimeisterkollektiv refines the whisky with a cask finish in ex-bacon pear barrels.
Aroma: Green apple | oolong | popcorn
Taste: Plum | baked apple
Finish: bitter almond | roasted corn
Organic corn whisky 41.2 % vol.
Location: | Berlin |
Country: | Germany |
Content: | 0,5 Liter |
Manufacturer: | Freemaster collective |
Grain and malt varieties: | Corn |
Drink type: | Spirit |
Organic (according to EC Organic Regulation): | YES |
Freemaster collective
Im Freimeisterkollektiv vernetzen sich kreative Köpfe aus der Welt des exquisiten Brennens, renommierte Gastronomen und versierte Experten. Wir schwelgen in der Tradition der edlen Brennkunst, die in kleinen, sorgsam geführten Manufakturen ihre Wurzeln hat, und schöpfen aus dem reichen Erfahrungsschatz leidenschaftlicher Barkeeper. Ein reger Austausch und die Freude am spielerischen Experimentieren prägen unser Schaffen. Klassiker erfahren bei uns eine kühne Neuinterpretation, und wir setzen Maßstäbe für bisher unerforschte Genusserlebnisse. Im Freimeisterkollektiv stehen hochwertige und einzigartige Spirituosen im Mittelpunkt, ohne dabei den Geldbeutel zu strapazieren.
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