More information about SPECKBIRNE 302
The Speckbirne is a cider pear from the Austrian Mostviertel region, which gets its name from the shine of its skin. While the must obtained from it is very mild, its alcohol content is among the highest of all cider pears.
Organic distiller Josef Farthofer bases his SPECKBIRNE 302 on Pineau de Charentes and stops the fermentation of his pear cider by adding pear brandy, which he also produces himself. In this way, the natural sweetness is retained and no sugar is added.
SPECKBIRNE 302 can be enjoyed as an aperitif or is a perfect accompaniment to strong cheeses.
Aroma: Pear | vanilla | caramelized citrus fruits | honey
Taste: Pear | plum | toffee
Finish: Honey | almond | vanilla
Fruit dessert wine made from pears 18.2 % vol.
Alcohol: | 18 |
Country: | Austria |
Wine type: | Dessert wine |
Content: | 0,5 Liter |
Weingut: | Freemaster collective |
Drink type: | Wine |
Organic (according to EC Organic Regulation): | YES |
Freemaster collective
Im Freimeisterkollektiv vernetzen sich kreative Köpfe aus der Welt des exquisiten Brennens, renommierte Gastronomen und versierte Experten. Wir schwelgen in der Tradition der edlen Brennkunst, die in kleinen, sorgsam geführten Manufakturen ihre Wurzeln hat, und schöpfen aus dem reichen Erfahrungsschatz leidenschaftlicher Barkeeper. Ein reger Austausch und die Freude am spielerischen Experimentieren prägen unser Schaffen. Klassiker erfahren bei uns eine kühne Neuinterpretation, und wir setzen Maßstäbe für bisher unerforschte Genusserlebnisse. Im Freimeisterkollektiv stehen hochwertige und einzigartige Spirituosen im Mittelpunkt, ohne dabei den Geldbeutel zu strapazieren.
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