More information about CASSIS 775
Fritz-Martin Mozer only processes home-grown fruit in his distillery in the district of Hohenhohe in Baden-Württemberg. For the CASSIS 775, the blackcurrants are not macerated - as is generally the case - but freshly pressed.
This direct juice is processed with blackcurrant brandy, which Fritz-Martin also produces itself through maceration and distillation. The EU Spirits Regulation requires a minimum sugar content of 400 grams per liter for crème de cassis.
CASSIS 775 has half the sugar content of commercially available products and impresses as a fresh, fruity liqueur.
Aroma: Intense fresh berry aroma | floral notes
Taste: Ripe redcurrants | tropical fruits | earthy notes | fine acidity | velvety mouthfeel
Finish: Roses | citrus | tannins
Blackcurrant liqueur 25 % vol
Location: | Berlin |
Country: | Germany |
Content: | 0,5 Liter |
Manufacturer: | Freemaster collective |
Drink type: | Spirit |
Freemaster collective
Im Freimeisterkollektiv vernetzen sich kreative Köpfe aus der Welt des exquisiten Brennens, renommierte Gastronomen und versierte Experten. Wir schwelgen in der Tradition der edlen Brennkunst, die in kleinen, sorgsam geführten Manufakturen ihre Wurzeln hat, und schöpfen aus dem reichen Erfahrungsschatz leidenschaftlicher Barkeeper. Ein reger Austausch und die Freude am spielerischen Experimentieren prägen unser Schaffen. Klassiker erfahren bei uns eine kühne Neuinterpretation, und wir setzen Maßstäbe für bisher unerforschte Genusserlebnisse. Im Freimeisterkollektiv stehen hochwertige und einzigartige Spirituosen im Mittelpunkt, ohne dabei den Geldbeutel zu strapazieren.
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