More information about RYE 094
Rye whiskey was originally distilled in the United States by German immigrants. This cultural influence is also illustrated by the 300-year history of the Sasse distillery. With his RYE 094, Rüdiger Sasse interprets this tradition by using regional raw materials.
The raw spirit is produced in a column still, the fine spirit in a copper still. The distillate made from 75% rye and 25% rye roasted malt (roasting temperature 170-220 °C, EBC 800-1200) matures in medium toasted barrels made from American white oak.
The result is a captivating taste of vanilla, hazelnut, orange, rock candy and chocolate.
Aroma: Cereal | Hazelnut
Taste: Vanilla | rock candy | dark chocolate | orange
Finish: blackcurrant | black pepper
Straight rye whiskey 48.2 % vol.
Location: | Berlin |
Country: | Germany |
Content: | 0,5 Liter |
Manufacturer: | Freemaster collective |
Grain and malt varieties: | Roasted malt, Rye |
Drink type: | Spirit |
Freemaster collective
Im Freimeisterkollektiv vernetzen sich kreative Köpfe aus der Welt des exquisiten Brennens, renommierte Gastronomen und versierte Experten. Wir schwelgen in der Tradition der edlen Brennkunst, die in kleinen, sorgsam geführten Manufakturen ihre Wurzeln hat, und schöpfen aus dem reichen Erfahrungsschatz leidenschaftlicher Barkeeper. Ein reger Austausch und die Freude am spielerischen Experimentieren prägen unser Schaffen. Klassiker erfahren bei uns eine kühne Neuinterpretation, und wir setzen Maßstäbe für bisher unerforschte Genusserlebnisse. Im Freimeisterkollektiv stehen hochwertige und einzigartige Spirituosen im Mittelpunkt, ohne dabei den Geldbeutel zu strapazieren.
Read more