More information about Premium Kalamata olives
Black Kalamata olives are the most famous olives in Greece. They are among the healthiest foods in the world and are rich in calcium, iron and vitamin A. They are characterized by their dark brown color, their delicate fruity aroma and their slightly bitter but spicy taste.
Our Kalamata olives in their original form are juicy and firm to the bite, fine and fresh in taste with a slight bitter note. They are traditionally preserved in a comparatively small amount of salt and only a little citric acid. We like to serve them with a little agoureleo and oregano.
Our Kalamata olives are harvested by hand in November and processed on the same day. They are pickled and bottled for us in a small factory according to the original Pangaea recipe.
- 100% natural product
- made from ripe olives
- harvested by hand
- pickled in brine
- with pit
- vegan
- without artificial additives
- without flavor enhancers
Quantity: | 350g |
Net weight: | 200g Gramm |
Name of the foodstuff: | Pickled olives |
Vegetarian: | YES |
Country: | Germany |
Place: | Paderborn |
Manufacturer: | Pangaea |
Food companies: | Pangaea olive oil from Greece, Hüfferweg 56, D-33100 Paderborn |
Ingredients: | Black Kalamata olives, brine (water, salt, citric acid, lactic acid), contains sulphites. |
Nutritional values per 100g: | Calorific value: 976 kJ/233 kcal | Protein: 0 g | Fat: 27 g | of which saturated fatty acids: 3 g | Carbohydrates: 6 g | of which sugar: 1 g | Dietary fiber: 3 g | Salt: 4 g |
Pangaea
Griechenland ist untrennbar mit hochwertigem, naturbelassenem Olivenöl verbunden - es ist so unverzichtbar wie das Meer, die Berge, der betörende Duft wilder Kräuter und die herzliche Gastfreundschaft der Menschen. In zahlreichen griechischen Familien hat die Produktion von Olivenöl für den Eigenbedarf eine jahrhundertealte Tradition. Die Leidenschaft für die Landwirtschaft und authentische, erstklassige Produkte wird von Generation zu Generation weitergegeben. Auch in unserer Familie ist es nicht anders. Fotini und Kostas Lakirdakis haben viele Jahre in Deutschland verbracht, bevor sie 2005 in ihre alte Heimat im Norden Griechenlands zurückkehrten, um ihren Traum von einem Leben als Selbstversorger mit eigenen Olivenhainen zu erfüllen. Seitdem widmet sich unsere Familie mit unermüdlichem Einsatz und Hingabe der Pflege und Kultivierung unserer Olivenhaine. Im Herbst werden die Oliven...
Read more