More information about AMARO 212
Distiller Thomas Neubert and mixologist Oliver Ebert (Beckett's Head, Berlin) have chosen the recipe of a Turin-style 'Aperitivo Bitter' for their AMARO 212.
The bitter aromas of this herbal liqueur are provided by gentian root, wormwood and cinchona bark, which are rounded off with clove and cinnamon in the finish.
The AMARO 212 gets its freshness from macerated bitter orange peel and peach juice.
The result is a complex bitter that is just as convincing as a natural ingredient for the Negroni cocktail as it is on its own, with sparkling wine or on ice.
Aroma: Citrus notes | light herbal aromas | fresh peach
Taste: Fruity | bitter notes | vermouth | gentian | cinchona bark
Finish: Delicate bitterness | cinnamon | citrus aromas
Herbal liqueur 28 % vol.
Location: | Berlin |
Country: | Germany |
Content: | 0,5 Liter |
Manufacturer: | Freemaster collective |
Drink type: | Spirit |
Freemaster collective
Im Freimeisterkollektiv vernetzen sich kreative Köpfe aus der Welt des exquisiten Brennens, renommierte Gastronomen und versierte Experten. Wir schwelgen in der Tradition der edlen Brennkunst, die in kleinen, sorgsam geführten Manufakturen ihre Wurzeln hat, und schöpfen aus dem reichen Erfahrungsschatz leidenschaftlicher Barkeeper. Ein reger Austausch und die Freude am spielerischen Experimentieren prägen unser Schaffen. Klassiker erfahren bei uns eine kühne Neuinterpretation, und wir setzen Maßstäbe für bisher unerforschte Genusserlebnisse. Im Freimeisterkollektiv stehen hochwertige und einzigartige Spirituosen im Mittelpunkt, ohne dabei den Geldbeutel zu strapazieren.
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